Escarpment Pahi Pinot Noir 2020
Art.Nr. 2298
Produktbeschreibung
Escarpment Pahi Pinot Noir 2020
Bewertungen
Kritiker über den Escarpment Pahi Pinot Noir 2020:
Cameron Douglas MS: 96/100. Very seductive boquuet, complex and fine with a core mineral quality of silty almost sandy soil scents then aromas of dark strawberry and cherry, sweet spices of oak and a dark rose scent quality. Complex and fine textures on the palate with flavours of red berry fruits with an abundance of soft chalky tannins in contrast, moments of smoky wood, some dried herb qualities and barrel spice with medium+ acidity and a lengthy elegant and complex finish. A Pinot Noir drinkers wine, well made and very lengthy. Best drinking from 2023 through 2030.
Bob Campbell, MW (The Real Review): 95/100. An intense pinot noir with cassis, violet, red rose, plum, black cherry and spicy oak supported by tangy acidity and fine, peppery tannins. An aromatic wine that opened up as it sat in the glass. It deserves to be aerated.
NZ Wine Rater (Steve Bennett MW, Lynette Hudson): 95/100. Opulent, complex, fragrant nose with heady aromas of black cherry stone, raspberry ripple ice cream, Jamón Ibérico, seaweed, bacon fat and smoky, vanilla new oak. Lush and plush with layers of ripe fruit and rich, savoury saturated tannins. Pushing the boundaries with such high levels of extraction and lots of oak calls for several years in the cellar.
James Suckling (JamesSuckling.com): 94/100. This has aromas of cedar, roasted coffee beans, black cherries, plums and violets. Well-structured with firm, fine tannins. Fragrant, long and polished. Medium to full body. The oak is dominant at the moment but provides an excellent frame to the dark fruit. Try after 2023.
Verkostungsnotiz
Klare Aromen von Pflaumen, Kirsche, Rosmarin und Veilchen springen aus dem Glas, mit komplexen Rhabarber und Gewürzen verwoben. Am Gaumen ist er mittelgewichtig mit Aromen von Erdbeeren und Sauerkirschen, die sich mit der Komplexität der gewürzten Eiche vermischen. Eine feine Säure zwischen weichen, kalkigen Tanninen rundet den Abgang ab.
Charakteristische Aromen:
Zusatzinformationen
Rebsorte: 100% Pinot Noir
Weinbereitung: Der Wein wurde für 21 Tage in offenen Holzgärständern minimalinvasiv mit lediglich 1x pro Tag Pigeage spontan vergoren und anschließend für 16 Monate in zu 25 % neuen und 75 % gebrauchten französischen Eichenholz-Barriques (228l) ausgebaut.
Tipp: leicht unter Zimmertemperatur bei 16-18°C servieren, damit die Aromen voll zur Geltung kommen und mindestens 1 Stunde dekantieren.
Vorhandener Alkoholgehalt: 14,0% vol Weinstil: trocken Gesamtsäure: 5,0g/l |
Füllmenge: 0,75l Allergenhinweis: enthält Sulfite Kategorie: Rotwein |
Lagerpotenzial: 2029+ Verschlusstyp: Schraubverschluss Herkunft: Martinborough, Wein aus Neuseeland |
Produziert und abgefüllt von: Escarpment Winery Ltd., 275 Te Muna Rd., Martinborough, New Zealand
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer/Einführer: Weinkontor Freund GmbH, D- 33829 Borgholzhausen
Sie lieben Pinot Noir? Entdecken Sie unser Pinot Noir Sortiment.